ГоловнаСвіт

Росія як країна-окупант повинна самостійно вирішувати питання водопостачання Криму, - Єльченко

Питання водопостачання в Криму використовується Росією як інструмент пропаганди.

Росія як країна-окупант повинна самостійно вирішувати питання водопостачання Криму, - Єльченко
Фото: Пресс-служба МИД Украины

Територія Криму залишається під окупацією Росії, і вона, відповідно до міжнародного права, є окупуючою стороною, яка повністю відповідає за наслідки своїх протиправних дій.

Про це заявив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко під час відкритих дебатів РБ ООН з питань водних ресурсів, миру і безпеки у відповідь на заяву делегації Росії з приводу блокування вод Дніпра для Криму.

"Заява російської делегації раніше в цій залі є свідченням нездатності російської окупаційної влади задовольнити основні потреби місцевого населення. Замість того, щоб визнати незаконність своїх дій і спробувати виправити свої вчинені помилки, російська сторона вирішила використовувати питання водопостачання в Криму як інструмент пропаганди", - заявив Єльченко.

За його словами, якщо Російська Федерація щиро стурбована порушеним питанням, то вона може припинити практику перенаправлення дефіцитних водних ресурсів в Криму для задоволення потреб наростаючої військової інфраструктури і військових на півострові.

"Наступним логічним кроком був би початок процесу деокупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, тим самим позитивно сприяючи вирішенню питання водозабезпеченості Криму", - сказав український дипломат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram