ГоловнаПолітика

Обвинувачення стосовно спійманого на хабарі судді Вищого госпсуду передане до суду

Швецю загрожує до 12 років з конфіскацією майна.

Обвинувачення стосовно спійманого на хабарі судді Вищого госпсуду передане до суду
Виктор Швец

Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт у кримінальній справі стосовно судді Вищого господарського суду Віктора Швеця, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Під час досудового розслідування доведена вина судді у замаху на незаконне заволодіння грошовими коштами страхової компанії шляхом імітації викрадення автомобіля Mercedes-Benz ML-350, що належить його близькому родичеві, і штучного створення страхового випадку, а також завідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину і дачі неправдивих свідчень.

Як повідомлялося, Генпрокурор України Юрій Луценко особисто повідомляв про підозру Віктору Швецю і його співучаснику. Нагадаємо, Швеця затримали 24 березня співробітники СБУ і військової прокуратури під час отримання $5 тис. хабара. Він підозрюється у вчиненні низки кримінальних правопорушень, зокрема, передбачених ч. 4 ст. 190 КК України (закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом шахрайства за попередньою змовою осіб в особливо великих розмірах). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до 12 років з конфіскацією майна.

Пізніше йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

29 червня Швець не з'явився на допит в прокуратуру.

56-річний Віктор Швець працює суддею Вищого госпсуду з 2007 року. Він - заслужений юрист України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram