ГоловнаПолітика

Голова СБУ розповів подробиці затримання кримських військових на "Чонгарі"

Вони заарештовані за дезертирство і держзраду.

Голова СБУ розповів подробиці затримання кримських військових на "Чонгарі"
Фото: LB.ua

Голова СБУ Василь Грицак розповів подробиці затримання двох кримських військових на КПВВ "Чонгар".

За його словами, це була спеціальна операція контррозвідки.

"Контррозвідка провела операцію, протягом якої було затримано двох колишніх військовослужбовців України, які після анексії Криму зрадили присягу на вірність українському народові і перейшли на бік ворога. Це Олександр Баранов і Максим Одинцов, які служили у військовій частині №1100 10-ї морської авіаційної бригади ВМС Україна. Коли військову частину штурмом узяли 22 березня 2014 року, частина військовослужбовців перейшла служити українській армії. Інша частина залишилася в Криму. За фактом дезертирства і держзради проти них були відкриті кримінальні провадження", - повідомив він журналістам на брифінгу.

Затримання військових відбулося на КПВВ "Чонгар", який розташований на адміністративному кордоні з анексованим Кримом, куди вони приїхали, щоб забрати в кур'єра документи про здобуття вищої освіти. Вони потрібні були, щоб отримати офіцера в російській армії.

За словами Грицака, за рішенням суду в Миколаєві військових заарештували з правом внесення застави.

Нагадаємо, в понеділок міністерство оборони Росії повідомило про те, що двох російських військовослужбовців "незаконно затримали і вивезли з Криму".

У СБУ, своєю чергою, заявили, що на кордоні з Кримом затримали двох дезертирів, які після анексії півострова перейшли служити в російську армію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram