ГоловнаПолітика

ЄС передав Україні техніки на 2,2 млн євро для зміцнення кордону з Білоруссю

ДПСУ отримала 25 нових позашляховиків, 45 мотоциклів і 10 квадроциклів.

Представництво Європейського Союзу в Україні у вівторок передало Державній прикордонній службі України технічне обладнання і транспортні засоби для зміцнення кордону з Білоруссю загальною вартістю 2,2 млн євро.

Фото: dpsu.gov.ua

Як повідомляють на сайті Держприкордонслужби, ця технічна допомога є частиною другої фази міжнародного проекту СУРКАП, що зміцнює потенціал прикордонних відомств України і Білорусі в захисті спільного кордону.

Проект фінансує Європейський Союз, упроваджує Міжнародна організація з міграції.

Зокрема, ДПСУ отримала 25 позашляховиків Volkswagen Amarok Pickup Trendline, 6 мікроавтобусів Volkswagen T6 Kombi, 45 мотоциклів Enduro PR4, 10 квадроциклів Outlander L Max 570 DPS, 30 тепловізійних бінокулярів Archer TGX-8/75-640, 4 комплекти системи бездротового спостереження Defendec і майже 70 пар бігових лиж.

Церемонія передачі техніки відбулася в Житомирі.

Нинішня фаза регіонального проекту ЄС "Підвищення потенціалу у сфері охорони кордону та двостороннього співробітництва між Україною та Білоруссю" почалася у квітні 2014 року. Загальний бюджет проекту, порівну розділений між двома країнами, становить 5,35 млн євро. Проект також співфінансується Міністерством закордонних справ Румунії, МОМ і прикордонними відомствами України і Білорусі.

Нагадаємо, в жовтні Євросоюз передав Державному прикордонному комітету Білорусі техніку й обладнання вартістю понад 2 млн євро для охорони білорусько-українського кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram