ГоловнаСвіт

Ердоган заявив, що організація Ґюлена фінансувала кампанію Клінтон

Турецький лідер вважає протести проти Трампа неповагою до демократії.

Ердоган заявив, що організація Ґюлена фінансувала кампанію Клінтон
Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що передвиборна кампанія кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон частково фінансувалася за рахунок організації Фетхуллаха Ґюлена, якого турецька влада звинувачує у спробі держперевороту в Туреччині.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

Ердоган підкреслив, що республіканець Дональд Трамп вів передвиборну боротьбу на власні кошти, тоді як одна з організацій Фетхуллаха Ґюлена надала серйозну підтримку Демократичній партії. Також Ердоган визнав обрання Трампа ознаменуванням нового періоду в житті США, а виступи проти нього - неповагою до демократії.

"Дональд Трамп вів боротьбу за рахунок власних коштів. Він не прийшов з посади губернатора і раніше не займався політикою. Але його суперником був досвідчений політик (Гілларі Клінтон), дуже впевнений у своїй перемозі. З яких джерел фінансувалася її передвиборна кампанія? FETO, з якою ми ведемо боротьбу в Туреччині, була однією з структур, що надали їм серйозну підтримку", - заявив президент Туреччини (цитата за Anadolu).

На виборах президента США 8 листопада перемогу здобув республіканець Дональд Трамп, випередивши демократку Гілларі Клінтон.

Після спроби військового перевороту в Туреччині 15-16 липня 2016 року в його організації влада звинуватила опозиційного ісламського проповідника, лідера духовного руху "Хізмет" Фетхуллаха Ґюлена, який зараз живе у США. На початку серпня турецький суд заочно заарештував Ґюлена, заарештовано більшість його послідовників у країні.

Турецька прокуратура зажадала для Ґюлена двох довічних термінів і 1900 років в'язниці. Сам проповідник звинувачення в організації перевороту відкидає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram