ГоловнаСвіт

Влада Франції повідомила про запобігання серії терактів

З початку року у Франції було заарештовано 418 осіб за підозрою в зв'язках із терористами.

Влада Франції повідомила про запобігання серії терактів
Бернар Казнев
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнєв заявив, що французька поліція запобігла серії терактів.

За словами міністра, бойовики планували влаштувати декілька атак одночасно, повідомляє Ouest-France

Казнєв уточнив, що французькій поліції вдалося розкрити терористичну групу, яка готувала кілька атак. За звинуваченням у причетності до підготовки терактів у Страсбурзі та Марселі було затримано сімох осіб. Спецоперація із затримання членів угруповання відбулася у Франції в ніч з суботи на неділю, 20 листопада.

За версією поліції, терористи планували здійснити атаки в декількох регіонах країни одночасно. Правоохоронні органи Франції вели розслідування діяльності угруповання протягом восьми місяців. За деякими членами було встановлено спостереження. За словами Казнєва, всього з початку року у Франції було заарештовано 418 осіб за підозрою в зв'язках із терористами.

У Франції досі діє надзвичайний стан, введений більш ніж рік тому за наказом президента Франції Франсуа Олланда після серії терактів у Парижі, внаслідок яких загинули 130 осіб. Відтоді у Франції стався ще один великий теракт - 14 липня 2016 року. Жертвами атаки стали 84 людини. Відповідальність за напади взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram