ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА не знайшла помилок у платіжках "Київенерго"

Перерахунку не буде.

КМДА не знайшла помилок у платіжках "Київенерго"
Фото: moygrad.kiev.ua

Київміськадміністрація провела перевірку нарахувань за опалення і прийшла до висновку, що суми в платіжках "Київенерго" були вказані правильно.

"Міська влада спільно з представниками Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, провела ретельну перевірку нарахувань, у тому числі методики, яка базується на кількості опалювальних днів і на температурі зовнішнього повітря. За висновками перевірки, нарахування за методикою були здійснені коректно і підстав для перерахунку немає", - повідомляють на сайті КМДА.

Перерахунок проведуть для 650 житлових будинків, де з різних причин не були вчасно зняті показання лічильників і жителям помилково нараховували плату за нормативом.

"Київ також готує пропозиції для вдосконалення зазначеної методики, щоб ліквідувати різницю в нарахуваннях між будинками, де встановлено лічильники, і там, де вони відсутні", - додали в КМДА.

Нагадаємо, раніше в уряді запідозрили, що компанія "Київенерго" розіслала в листопаді платіжки з підвищеними тарифами за опалення в рамках т.зв. плану "Шатун".

Наприкінці жовтня хакерська організація "КіберХунта" заявила, що отримала доступ до е-mail-листування помічника російського президента Владислава Суркова. У ній нібито був план заходів для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні під назвою "Шатун".

Серед запропонованих заходів вказувалися переговори з опозиційними партіями на предмет організації "Тарифного Майдану" у другій половині листопада "після отримання населенням платіжних документів про оплату послуг ЖКГ, а також поки основна частина населення не встигне оформити субсидії".

Власник "Київенерго" - Рінат Ахметов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram