ГоловнаСуспільствоЖиття

"Друзі Боржавської вузькоколійки" провели акцію про права пасажирів на залізниці

Активісти розповіли, як боротися з холодом у вагонах і зібрали підписи.

Фото: Олександр Рудоманов

"Друзі Боржавської вузькоколійки" провели в вагонах поїзда Виноградів-Хмільник акцію, під час якої розповіли пасажирам про їхні права, а також зібрали підписи про неготовність вагонів до зимового періоду та відсутність освітлення у вагонах.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

За словами пасажирів, ситуація в вагонах вузькоколійної дороги критична - вікна і вагони не утеплені, а освітлення, як і опалення, немає вже впродовж декількох років. Окрім того, періодично тепловоз виходить із ладу, і тоді взагалі скасовують усі рейси.

Активісти зібрали близько 50 звернень до голови "Укрзалізниці" Войцеха Бальчуна з проханням узяти ситуацію під особистий контроль. Також вони розмістили термометри в усіх вагонах і розповіли пасажирам, куди вони можуть скаржитися в разі недостатньої температури в вагонах.

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

"Сьогодні ми пробуємо звернути увагу Бальчуна на проблеми вузькоколійної дороги Виноградів-Хмільник-Іршава, оскільки місцеве керівництво Львівської філії УЗ робить усе, щоби вузькоколійка перебувала в жахливому стані", - заявив активіст "Громадського контролю УЗ" Валерій Довгопол.

Нагадаємо, як раніше писав LB.ua, загальна температура повітря в вагонах класу люкс і купе, відповідно до законодавства, повинна становити не більш ніж 26 градусів за Цельсієм, а в плацкартних вагонах повинна працювати вентиляція.

Згідно з додатком 6 Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України, у всіх вагонах класу купе і люкс кондиціонування є базовою послугою (тобто обов'язковою). У регіональних експресах кондиціонер повинен бути встановлений тільки в першому класі. У плацкартних вагонах обов'язково повинна працювати вентиляція. Докладніше читайте в блозі Олександра Рудоманова "Спека у вагоні? Що робити?".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram