ГоловнаСвіт

Марін Ле Пен поступається тільки Алену Жуппе за рейтингом у Франції

Опитування показують, що вона проходить у другий тур за будь-яких обставин.

Марін Ле Пен поступається тільки Алену Жуппе за рейтингом у Франції
Марин Ле Пен
Фото: EPA/UPG

Радикальна права французька політик, лідерка партії "Національний фронт" Марін Ле Пен вийшла на лідерські позиції у Франції, згідно з результатами опитувань громадської думки, залишивши позаду себе екс-президента цієї країни Ніколя Саркозі.

Дослідження соцслужби Ipsos показує, що в першому турі президентських виборів, якби вони проходили зараз, Марін Ле Пен набрала б приблизно 29% голосів виборців. Це на 8 пунктів більше, ніж у лідера правої партії "Республіканці" Ніколя Саркозі і на 15 пунктів більше, ніж у вкрай лівого французького політика Жан-Люка Меланшона.

Більше, ніж Ле Пен, здатен набрати лише 71-річний мер Бордо Ален Жуппе, який поки що випереджає її приблизно на 5-7 пунктів.

Будь-який кандидат від соціалістів - Франсуа Олланд чи Мануель Вальс - поступається в рейтингу будь-кому з кандидатів "республіканців" і Ле Пен.

Ipsos провела опитування, запропонувавши респондентам п'ять гіпотетичних сценаріїв.

Варіант 1. Кандидат від соціалістів - Франсуа Олланд, кандидат від "республіканців" - Ніколя Саркозі, бере участь Франсуа Байру і не бере участі Еммануель Макрон (у другий тур виходять Саркозі і Ле Пен).

Варіант 2. Кандидат від соціалістів - Франсуа Олланд, кандидат від "республіканців" - Ален Жуппе, не беруть участі Франсуа Байру і Еммануель Макрон (у другий тур виходять Жуппе і Ле Пен).

Варіант 3. Кандидат від соціалістів - Мануель Вальс, кандидат від "республіканців" - Ніколя Саркозі, бере участь Франсуа Байру і не бере участі Еммануель Макрон (у другий тур виходять Саркозі і Ле Пен).

Варіант 4. Кандидат від соціалістів - Мануель Вальс, кандидат від "республіканців" - Ален Жуппе, не беруть участі Франсуа Байру і Еммануель Макрон (у другий тур виходять Жуппе і Ле Пен).

Варіант 5. Кандидат від соціалістів - Франсуа Олланд, кандидат від "республіканців" - Ален Жуппе, не бере Франсуа Байру, бере участь Еммануель Макрон (у другий тур виходять Жуппе і Ле Пен).

Нагадаємо, що вибори президента Франції відбудуться 23 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram