ГоловнаПолітика

Порошенко дав свідчення у справі Майдану (оновлено)

Процедура тривала впродовж шести годин.

Порошенко дав свідчення у справі Майдану (оновлено)
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко дав свідчення у справі про злочини проти активістів Євромайдану.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в Генеральній прокуратурі.

За його словами, дача свідчень відбулася 18 листопада в Адміністрації президента, хоча спочатку планувалося, що пройде 29 листопада в приміщенні ГПУ.

Відзначається, що процедура тривала впродовж шести годин.

"Президент України Петро Порошенко дав свідчення у справі Майдану. Голова держави неодноразово заявляв, що він зацікавлений в розслідуванні злочинів за часів Майдану і покарання винних", - підтвердив цю інформацію прес-секретар Президента Святослав Цеголко.

Оновлення. Керівник Департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк підтвердив, що допит президента відбувся раніше запланованого 29 листопада, повідомляє "112 Україна".

"Дійсно, вчора відбувся допит. Загалом, принципову згоду було отримано раніше. Вся проблема була у "вікні", тобто в часі, який президент може виділити для допиту. Вчора з'явилася така можливість, звичайно, ми нею скористалися, не чекаючи 29 листопада. Слідчі здійснили цей допит і важливий сам факт, звичайно, а не дата", - сказав Горбатюк.

За його словами, свідчення Порошенка будуть використовуватися під час розслідування.

"Були поставлені запитання, які стосуються тих подій, де свідком був Петро Порошенко і отримання на них відповідей. Ці відповіді будуть використані під час слідства", - сказав Горбатюк.

Нагадаємо про те, що ГПУ викликала Порошенка на допит у справі Майдану ще на початку серпня. Однак у графіку президента не знайшлося часу для слідчих дій.

У цій же справі були допитані низка чинних високопоставлених чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram