ГоловнаПолітика

Кабмін затвердив план заходів до Дня гідності і свободи

Річниця початку Євромайдану відзначається 21 листопада.

Кабмін затвердив план заходів до Дня гідності і свободи
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів створив організаційний комітет з підготовки до святкування та затвердив план заходів, приурочених до Дня гідності і свободи 21 листопада.

Відповідні рішення було ухвалено на засіданні уряду.

Раніше Президент Петро Порошенко доручив Кабміну розробити план заходів щодо святкування Дня гідності і свободи.

21 листопада у Києві, обласних центрах та інших населених пунктах повинні пройти меморіальні, урочисті і культурні заходи за участю представників органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, депутатів Верховної Ради, учасників революційних подій в Україні у 2004 та 2013-2014 роках, учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, представників громадських об'єднань, волонтерських рухів, молоді та духовенства.

Також 21 листопада відбудеться покладання квітів до пам'ятників та пам'ятних знаків Героям Небесної Сотні, полеглих учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Протягом листопада - грудня будуть проведені круглі столи, лекції та дискусії про масові акції громадянського протесту в Україні, які відбувалися в листопаді 2013 року - лютому 2014 року, їхнє значення в розвитку громадянського суспільства та боротьбі за права і свободи.

Також відбудуться тематичні виставки, вечори та інші культурні заходи в пам'ять про учасників "революції Гідності" та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Український інститут національної пам'яті підготує і подасть мультимедійний інформаційно-виставковий проект "Відважні: наші герої".

У Києві на місцях, де відбувалися основні революційні події 2013-2014 років, буде встановлена система інформаційно-навігаційних стендів "Місцями Революції Гідності".

Крім того, передбачається вжити заходів щодо невідкладного вирішення в установленому порядку питань, пов'язаних із забезпеченням діяльності Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності.

Закордонні дипломатичні установи України проведуть пам'ятні заходи, присвячені подвигу учасників "Революції Гідності" та увічненню пам'яті Героїв Небесної Сотні, зокрема за участю представників української громадськості за кордоном.

Нагадаємо, в листопаді 2014 року Порошенко заснував День гідності і свободи 21 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram