ГоловнаСуспільствоЖиття

Меморіал загиблим у зоні АТО поліцейським відкрили у Київській області

Імена 29 бійців декількох добровольчих підрозділів увічнені на стеллі меморіалу.

Меморіал поліцейським, загиблим в зоні проведення антитерористичної операції, відкрили сьогодні, 18 листопада, на базі полку поліції особливого призначення "Миротворець" в Боярці Київської області. На стелі меморіалу висічені імена 29 бійців декількох добровольчих підрозділів, які пізніше увійшли до складу полку поліції "Миротворець".

У мітингу-реквіємі з нагоди відкриття меморіального комплексу взяли участь секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, т.в.о. голови Національної поліції України Вадим Троян, волонтери, колеги та родичі загиблих, інформує департамент комунікації МВС.

Секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що саме добровольці зупинили ворога на сході України і дали можливість побудувати сильну українську армію і потужну Нацгвардію.

Фото: mvs.gov.ua

"Іловайськ - трагічне місце для добровольчого руху, для наших батальйонів, де ми сповна пізнали віроломство російської військової машини і позбавилися від будь-яких ілюзій, що з цим ворогом можна воювати по-справжньому, по-військовому", - зазначив глава МВС Арсен Аваков.

Він також додав, що зараз підрозділ "Миротворець" є одним із найпрофесійніших і найпідготовленіших бойових підрозділів Національної поліції України.

Фото: mvs.gov.ua

Т.в.о. голови Нацполіції Вадим Троян підкреслив, що рішення об'єднати добровольчі підрозділи в один у той час було правильним. Сам Вадим Троян вважає честю свою службу в складі добровольчих підрозділів, які захистили свою країну.

Під час заходу відбулася виставка бойової техніки та спорядження, які використовувалися під час служби протягом 2014-2016 років.

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, батальйон патрульної служби особливого призначення "Миротворець" створено в травні 2014 року. 7 серпня 2015 року на його базі був створений полк патрульної служби особливого призначення "Миротворець". До складу підрозділу увійшли бійці батальйонів поліції Київської області "Миротворець", "Київщина", "Гарпун" і частина роти "Торнадо" з Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram