ГоловнаСвіт

Трамп вибрав нових генпрокурора і голову ЦРУ

Обидві посади займуть давні прихильники Трампа.

Обраний президент США Дональд Трамп визначився з кандидатами на посади генерального прокурора і голови ЦРУ.

Про це повідомляє телеканал CNN із посиланням на джерела в перехідній команді Трампа.

Згідно з цією інформацією, Трамп вибрав сенатора Джеффа Сешнса як кандидата на посаду генерального прокурора. За словами одного зі співрозмовників телеканалу, пропозицію було зроблено офіційно, але поки що не відомо, чи прийняв її сам кандидат.

Джефф Сешнс, якому зараз 69 років, чотири рази обирався до Сенату. Під час президентської кампанії Трампа його називали однією з головних персон, які пов'язували мільярдера з Республіканською партією. У критичні моменти Сешнс закликав республіканців згуртуватися навколо Трампа.

На початку процесу формування нового кабінету Сешнса розглядали як кандидата на декілька ключових позицій в адміністрації, в тому числі на посаду міністра оборони США.

Крім того, за даними CNN, Трамп попросив конгресмена-республіканця зі штату Канзас Майка Помпео бути директором ЦРУ в його адміністрації.

Помпео був одним із перших прихильників Трампа в Палаті представників, який висловлював доволі жорстку лінію проти кандидата від демократів Гілларі Клінтон.

Нагадаємо, раніше Трамп запропонував посаду радника з національної безпеки колишньому начальнику військової розвідки Майклу Флінну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram