ГоловнаПолітика

Порошенко провів зустріч із Радою церков і релігійних організацій

Президент наголосив на важливості створення Єдиної української помісної православної церкви.

Порошенко провів зустріч із Радою церков і релігійних організацій
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з представниками Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій.

Про це повідомляють на сайті президента.

Президент подякував учасникам за дії, спрямовані на об'єднання українського народу, і нагадав, що цього тижня планувалися масові акції для дестабілізації ситуації всередині України, в тому числі із застосуванням російських грошей і технологій.

"Хочу подякувати за мудрість, український народе... У Біблії сказано, що будинок, який розколюється зсередини, не встоїть. Ваші слова і дії, які дозволяють пастві тримати єдність України в ці непрості часи, дуже цінні", - підкреслив президент.

Керівники церков, зі свого боку, зазначили, що роблять усе можливе для підтримки України і моляться за єдність українського народу.

"Ми розуміємо, що агресор зброєю Україну вже не візьме, тому зараз хоче зруйнувати Україну зсередини. Наші недалекоглядні політики не розуміють, що вони роблять і що є головним на сьогодні для України - не кількість місць у парламенті, а зберегти Україну як незалежну державу. Адже якщо не буде, не дай Боже, незалежної держави, то в якому парламенті вони будуть?" - запитує предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет.

Митрополит Київський і всієї України, голова УПЦ МП Онуфрій також підкреслив, що церква завжди підтримувала цілісність України і єдність українського народу.

"Ми будемо робити все для того, щоб це зберігалося, щоб проблеми, які ми маємо, були ліквідовані", - сказав він.

Порошенко вкотре наголосив на важливості створення Єдиної української помісної православної церкви. "І як віруюча людина, і як громадянин молюся і мрію про єдність нашої Церкви", - сказав він.

Нагадаємо, влітку Верховна Рада направила звернення до Вселенського патріарха Варфоломія I з проханням надати автокефалію Українській православній церкві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram