ГоловнаСуспільствоЖиття

Torrents.net.ua заявив про припинення роботи

Напередодні з'явилася інформація про закриття EX.ua.

Один з найпопулярніших торрент-трекерів в Україні Torrents.net.ua прийняв рішення про припинення роботи.

Про це повідомляється в офіційному зверненні трекера.

"На жаль, сайт не працює і деякий час так і буде. Дуже неприємна ситуація для всіх нас, але ми сподіваємося на краще і передумови до цього є", - йдеться в зверненні.

Напередодні про припинення роботи заявив сервіс EX.ua.

"За останній рік EX.UA довелося відчути на собі прямі погрози, шантаж (в т. ч. і на міждержавному рівні), DDOS атаки. Ці дії наражають на небезпеку особисту інформацію та особисті файли користувачів, які зберігаються на ресурсі. EX.UA працював у правовому полі. Не всім подобалося таке трактування законодавства, але ресурс завжди поважав закони України. EX.UA дотримувався авторських прав, що постійно підтверджував швидким реагуванням на будь-які порушення на майданчику. При цьому ресурс не схвалює ту систему розподілу й управління авторськими правами, яка склалася сьогодні", - сказано в заяві сервісу.

Нагадаємо, 22 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про державну підтримку кінематографії в Україні". Документ поки що не підписав президент. Окрема частина закону присвячена захисту авторського права в сфері кінематографа. Піратський контент повинен бути заблокований власником сайту або провайдером послуг хостингу, якщо власник сайту не робить таке блокування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram