ГоловнаСвіт

Британія заплатить близько €65 млрд за вихід з ЄС, - ЗМІ

Британії виставлять рахунок за інфраструктурні проекти по всій Європі, які були узгоджені під час її членства в ЄС.

Британія заплатить близько €65 млрд за вихід з ЄС, - ЗМІ

Великобританія до виходу з ЄС повинна заплатити від €55 до €65 млрд, щоб покрити наявні бюджетні зобов'язання.

Про це повідомляє Politico з посиланням на можновладного дипломата ЄС.

Як зазначають, більшість цих коштів піде на пенсії державним службовцям ЄС, причому не тільки британцям. Сполучене Королівство погодилося внести близько 15% бюджету ЄС на пенсії чиновників.

Окрім того, Британії виставлять рахунок за інфраструктурні проекти по всій Європі, які були узгоджені під час її членства. Це, зокрема, включає субсидії для фермерів.

Також Сполучене Королівство має зробити свій внесок у "план Юнкера" - інвестиційний план для проектів, що стосуються навколишнього середовища, інфраструктури, інновацій та малого бізнесу.

Зазначають, що Британія була одним з найбільших вкладників у план, але також і одним з найбільших одержувачів.

"Вони можуть вести переговори про їхню частку бюджету, але якщо вони відмовляються платити свою частку, ЄС може піти в Міжнародний суд", - сказав співрозмовник видання.

Нагадаємо, що 23 червня у Великобританії пройшов референдум, результати якого показали, що більшість британців виступають за вихід з Євросоюзу (52% проти 48%). Після цього лідери Євросоюзу прийняли спільну заяву, в якій закликали владу Великобританії якомога швидше почати реалізацію рішення про вихід з ЄС.

Згідно зі статтею 50 Лісабонської угоди про Євросоюз, Великобританія повинна відправити формальне звернення в ЄС, після чого почнуться переговори про розрив. Вони не можуть тривати більш ніж два роки.

2 жовтня 2016 року британський прем'єр Тереза Мей заявила, що Британія почне вихід з ЄС щонайпізніше в березні 2017 року.

Як повідомляли в листопаді, соцопитування показало, що британці зараз проголосували б проти Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram