ГоловнаПолітика

Силовики прийшли з обшуком у мерію Кривого Рогу (оновлено)

У будівлі перебувають озброєні податківці в балаклавах.

Силовики прийшли з обшуком у мерію Кривого Рогу (оновлено)
Фото: facebook.com/NikolayKolesnyk

Співробітники Державної фіскальної служби у четвер, 17 листопада, прийшли з обшуком у мерію Кривого Рогу.

Про це пише місцеве видання "Сайт міста Кривого Рогу"..

Проведення обшуку в Криворізькому міськвиконкомі проходить на підставі рішення Жовтневого суду Дніпра. За словами заступника мера Олександра Катриченка, зараз проводять слідчі дії в усіх кабінетах управління будівництва та житлово-комунального господарства, перевіряють наявність документів на тендери, договори, акти виконаних робіт та інші.

Під час слідчих дій копіюють бази даних із комп'ютерів.

На питання журналіста, чи не пов'язані обшуки з розкраданням 50 мільйонів на ремонтах доріг, про що раніше заявила СБУ, Катриченко відповів, що він такої інформації не має, це ніяк не пов'язано з управлінням.

Депутат Верховної Ради Костянтин Павлов (Опоблок) у своєму фейсбуці звинуватив в організації обшуку криворізького депутата Миколу Колесника (УКРОП).

Колесник у відповідь заявив, що в Павлова істерика, але підтвердив обшуки. "Так, дійсно Податкова і СБУ проводять слідчі заходи в виконкомі, ЖКГ і відділ благоустрою", - написав він у фейсбуці.

Оновлення. В. о. начальника головного управління Державної фіскальної служби в Дніпропетровській області Оксана Томчук повідомила, що обшуки в Управлінні благоустрою та житлової політики мерії Кривого Рогу проводить податкова міліція в рамках кримінального провадження, відкритого в жовтні цього року.

"Підставою провадження стало детальне вивчення реальної ситуації, яка була під час проведення тендерів і яка, на думку органу досудового розслідування, має всі ознаки розкрадання бюджетних коштів шляхом суттєвого завищення вартості придбаних послуг із подальшим незаконним виведенням готівки на кінцевого вигодонабувача", - написала вона в фейсбуці.

Оновлення. В.о. начальника Головного управління Державної фіскальної служби в Дніпропетровській області Оксана Томчук повідомила, що обшуки в Управлінні благоустрою та житлової політики мерії Кривого Рогу проводить податкова міліція в рамках кримінального провадження, порушеного в жовтні цього року.

"Підставою провадження стало детальне вивчення ситуації під час проведення тендерів, яка, на думку органу досудового розслідування, має всі ознаки розкрадання бюджетних коштів шляхом істотного завищення вартості придбаних послуг із подальшим незаконним виведенням готівки на кінцевого вигодонабувача", - написала вона у фейсбуці.

Нагадаємо, що мером Кривого Рогу є Юрій Вілкул.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram