ГоловнаПолітика

ГПУ попросила оштрафувати чотирьох нардепів

Депутати не задекларували покупку мотоцикла і машини.

ГПУ попросила оштрафувати чотирьох нардепів

Генпрокуратура попросила Національне агентство з питань запобігання корупції оштрафувати чотирьох народних депутатів, які не внесли до реєстру електронних декларацій даних про суттєві зміни у своєму майновому стані.

Як повідомляють на сайті ГПУ, один з народних обранців не повідомив НАЗК про придбання мотоцикла Harley-Davidson 2012 випуску за 141 тис. грн, а інший - автомобіля Toyota Land Cruiser 2012 випуску за 0,5 млн грн. Ще один народний депутат України не подав електронне повідомлення про отримання доходу в розмірі 100 тис. грн від відчуження автомобіля Lexus LX 570 2010 року випуску.

Відповідно до закону "Про запобігання корупції", якщо суб'єкт декларування отримає дохід або придбає майно на суму, яка перевищує 50 мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня відповідного року (у 2016 році - 68 900 грн), він повинен у десятиденний термін розмістити в реєстрі електронних декларацій відповідне повідомлення.

Невиконання цих вимог є правопорушенням, пов'язаним з корупцією, і спричиняє адміністративну відповідальність, передбачену ч. 2 ст. 1726 КоАП, у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 гривень).

Нагадаємо, в Генпрокуратурі пообіцяли перевірити, чи сплатили податки народні депутати, які задекларували понад 100 тисяч доларів готівкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram