ГоловнаСвіт

Влада Малайзії заявила про 100 підозрюваних у справі про катастрофу MH-17

Імена всіх фігурантів справи з приводу аварії "Боїнга-777" озвучать до початку 2018 року.

Влада Малайзії заявила про 100 підозрюваних у справі про катастрофу MH-17
Обломки МН-17
Фото: ЕРА/UPG

Встановлено імена 100 підозрюваних у причетності до катастрофи малайзійського рейсу MH-17 над Донбасом.

Про це повідомляє Free Malaysia Today з посиланням на міністра транспорту Малайзії Ліоу Тіонг Лая.

За даними видання, з відповідною заявою міністр виступив під час обговорення бюджету міністерства на 2017 рік. Імена всіх фігурантів справи буде оголошено до початку 2018 року.

Лай пояснив, що необхідний час, щоб усі фігуранти списку дали свідчення. "Ми будемо використовувати Міжнародний суд у Нідерландах, щоб притягнути винуватих до відповідальності", - розповів він.

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, було збито 17 липня на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. В результаті авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

У цей час кримінальним розслідуванням займається команда фахівців з Австралії, Бельгії, Нідерландів, Малайзії і України.

Спільна слідча група дійшла висновку, що рейс MH-17 було збито ракетою 9Б38 з установки "Бук", випущеною з населеного пункту Первомайське.

Як повідомило раніше МЗС України, завершення розслідування щодо МН-17 очікують навесні 2017 року.

Раніше в листопаді в Bellingcat заявили, що відповідальність за відправлення військової техніки, з якої було збито МН-17, повністю лежить на командуванні збройних сил Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram