ГоловнаСвіт

Головний претендент на посаду держсекретаря США закликав надати Україні зброю

Джон Болтон вважає, що Україна повинна стати членом НАТО.

Головний претендент на посаду держсекретаря США закликав надати Україні зброю
Джон Болтон
Фото: twitter @TFASorg

Екс-посол США в ООН і чиновник Держдепу США часів президентства Джорджа Буша-молодшого Джон Болтон, який є одним з провідних претендентів на посаду державного секретаря США в уряді Дональда Трампа, протягом останніх років виступав за озброєння України, надання їй перспективи членства в НАТО.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на The Hill.

"США все ще має час відповісти рішуче, заявити про себе з позиції сили. Розчленування України проти її волі неприйнятне. Вашингтон повинен надати Києву озброєння й іншу допомогу і одночасно відновити план президента Буша про прискорене надання Україні членства в НАТО", - писав Болтон на сторінках видання Los Angeles Times у серпні 2014 року.

Джон Болтон також критикував зовнішню політику президента США Барака Обами, використовуючи ситуацію в Україні як приклад провальних рішень офіційного Вашингтона. Дипломат пов'язував посилення підтримки України з боку США з обранням нового президента.

Як зазначають, невідомо, чи актуальні досі ці заяви Джона Болтона. Але The Hill, серед іншого, називає критичну позицію Болтона стосовно Росії головною перешкодою для його призначення держсекретарем.

Нагадаємо, The Wall Street Journal з посиланням на два інформовані джерела назвав основними кандидатами на посаду держсекретаря в адміністрації нового президента США Дональда Трампа колишнього мера Нью-Йорка Рудольфа Джуліані і колишнього представника США при ООН Джона Болтона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram