ГоловнаСвіт

ЄС закликав Трампа дотримуватися ядерної угоди з Іраном

Трамп назвав угоду "найгіршою у світі".

ЄС закликав Трампа дотримуватися ядерної угоди з Іраном
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу в понеділок, 14 листопада, закликали всі сторони ядерної угоди з Іраном дотримуватися взятих на себе зобов'язань. Цей заклик став наслідком побоювання, що новий президент США Дональд Трамп розірве угоду, яку назвав "найгіршою у світі", повідомляє Німецька хвиля.

"Євросоюз прихильник підтримки повної та ефективної імплементації (...) шляхом усунення економічних і фінансових санкцій, пов'язаних з ядерною угодою, і налагодження зв'язку з приватним сектором (...) для розвитку зростання у сфері торгівлі та інвестицій", - йдеться в спільній заяві міністрів.

Як повідомляли, новообраний 45-м президентом США Дональд Трамп під час передвиборної кампанії обіцяв розірвати або заново підписати всі невигідні, на його думку, міжнародні угоди США. Зокрема, Трамп розглядає можливості для швидкого виходу з Паризької кліматичної угоди 2015 року.

Дональд Трамп також активно критикував міжнародну політику Барака Обами, для якого ядерна угода з Іраном стала одним з ключових пунктів зовнішньополітичної діяльності. Завдяки цій угоді використання ядерних центрифуг в Ірані було обмежено в обмін на скасування міжнародних санкцій проти цієї країни.

Нагадаємо, один з духовних лідерів Ірану аятола Ахмад Хатамі застеріг новообраного майбутнього президента США Дональда Трампа від "ігор з Іраном" і закликав перепросити іранський народ за те, що той називав іранців "терористами" під час своєї передвиборної кампанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram