ГоловнаПолітика

Суд відкрив провадження за позовом Мартиросяна до СБУ

Адвокатом російського блогера виступає Олена Лукаш.

Суд відкрив провадження за позовом Мартиросяна до СБУ
Фото: http://oask.gov.ua

Окружний адміністративний суд міста Києва повідомив про відкриття провадження у справі за позовом Армена Мартиросяна до Служби безпеки України про визнання протиправними її дій під час повернення літака авіакомпанії "Бєлавіа" в аеропорт "Жуляни" (Київ).

Судове засідання призначено на 26 січня, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 21 жовтня Україна завернула літак "Бєлавіа", який уже злетів, щоб зняти пасажира Армена Мартиросяна, якого російські ЗМІ називають відомим блогером, активістом Антимайдану і журналістом російського видання "Украина.Ru", що входить в агентство "Россия Сегодня" Дмитра Кисельова. Мартиросяна після бесіди з правоохоронцями відпустили.

Білорусь зажадала від України офіційних вибачень за примусове повернення літака "Бєлавіа". У Службі безпеки України назвали несерйозною інформацію про те, що Україна погрожувала підняти винищувачі.

Газета "Беларусь Сегодня" оприлюднила розшифровку переговорів українських авіадиспетчерів з пілотом рейсу "Бєлавіа". Диспетчер, зокрема, сказав, що за невиконання наказу про повернення буде піднято бойову авіацію на перехоплення і що наказ віддано "військовим керівництвом".

У СБУ пояснили погрозу підняти винищувачі проти рейсу "Бєлавіа" надмірною ретельністю диспетчера.

10 листопада Президент України Петро Порошенко попросив вибачення у президента Білорусі Олександра Лукашенка за інцидент з літаком "Бєлавіа".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram