ГоловнаПолітика

Деканоідзе підтвердила свою відставку

В.о. голови Нацполіції найближчим часом буде її заступник Вадим Троян.

Деканоідзе підтвердила свою відставку
Фото: informalportal.ru

Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе вирішила піти у відставку.

Про це вона повідомила на брифінгу в понеділок, 14 листопада.

Вона нагадала, що провела на посаді трохи більше ніж рік. За цей час відбулася переатестація поліцейських, створено незалежний рекрутинговий центр, завершено формування патрульної поліції, створено структуру внутрішньої безпеки Національної поліції, з'явилося управління захисту прав людини, розроблено систему прозорих конкурсів слідчих, дільничних і оперативників.

Водночас Деканоідзе визнала, що їй не вдалося подолати корупцію в поліції. Деканоідзе підкреслила, що Національна поліція вимагає гідного фінансування для ефективної роботи. Крім того, вона наполягає на необхідності реформи прокуратури і судів і припинення практики втручання політиків і чиновників у роботу Національної поліції.

Найближчим часом посаду Деканоідзе у статусі виконуючого обов'язки буде займати Вадим Троян.

Нагадаємо, Деканоідзе очолила Національну поліцію України в листопаді 2015 року. Перед цим вона кілька місяців була радником міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

До приїзду в Україну з Грузії працювала ректором Академії поліції Міністерства внутрішніх справ Грузії, директором Національного екзаменаційного центру Міністерства освіти і науки Грузії. У період з липня по жовтень 2012 року була міністром освіти і науки Грузії, покинула цю посаду у зв'язку з виходом у відставку уряду Мерабішвілі.

Вадим Троян працює першим заступником голови Національної поліції України з березня 2016 року. З початком війни на Донбасі був заступником командира "Азова". З жовтня 2014 року і до березня 2016 року очолював спочатку міліцію, а потім поліцію Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram