ГоловнаПолітика

В угоді з МВФ прописана націоналізація ПриватБанку, - Саакашвілі

У бюджеті на це нібито виділили 7,6% ВВП.

В угоді з МВФ прописана націоналізація ПриватБанку, - Саакашвілі
Фото: 24tv.ua

Уряд України і МВФ підписали таємну угоду, згідно з якою в бюджеті країни передбачено 7,6% ВВП на націоналізацію ПриватБанку. Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній у програмі "Лівий берег" розповів екс-губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі. За його словами, такий захід став необхідним, оскільки Ігор Коломойський (один із власників "Приватбанку", - ред.) вивів з банку гроші в офшори.

"Ви знаєте, що зараз відбувається? Люди повинні про це знати. У нас є найбільший у країні банк - ПриватБанк, успішний і надійний свого часу, з величезною кількістю вкладників. Але з різних причин Коломойський почав викачувати з нього гроші, виводити їх у швейцарські й інші офшори. Сьогодні вклади реально не забезпечені грошима, - заявив Саакашвілі. - Я в курсі цього, оскільки консультував обидві сторони. Якщо мільйони людей залишаться без грошей, це буде глобальна катастрофа для країни".

Здійснити операцію повинен був Владислав Рашкован (екс-заступник голови НБУ), але він звільнився, не бажаючи в цьому брати участь.

За словами Саакашвілі, гроші для підтримки ПриватБанку на плаву держава має, але з націоналізацією банку керівництво України не поспішає навіть під загрозою зриву меморандуму з МФВ і ненадання наступного траншу через шантаж Коломойського.

"В останній тиждень з'явилися обіцянки, що щось (у справі націоналізації ПриватБанку, - ред.) буде зроблено, і Коломойський почав проплачувати акції проти Нацбанку. Але, як сніг на голову, несподівано впав Саакашвілі, і Коломойський прекрасно зрозумів, що в цій ситуації він може бути корисний. Мої джерела на Банковій повідомили, що Коломойському на Банковій сказали: «Якщо ти зараз допомагаєш у ситуації з Саакашвілі, ми - прихильні». Але ця прихильність може коштувати мільйонам українців останніх заощаджень. Гра, яку Адміністрація Президента веде з Коломойським, дуже брудна. Це гра не проти мене, а проти мільйонів вкладників, які можуть завтра-післязавтра втратити все. Це гра з нашими міжнародними партнерами, що вкрай несолідно. Вчора проти мене був великий репортаж у кращих традиціях російської пропаганди про те, що я, виявляється, відмиваю гроші. Людина, яка дійсно відмиває гроші (мається на увазі Ігор Коломойський, - ред.), який вивіз мільярди, грає з фінансовою системою, проплачує інформацію про те, що я - навіть не я, моя дружина - відмиває гроші", - зазначив Саакашвілі.

"Примітно навіть не те, що такі повідомлення з'являються, а що Банкова грає в такі ігри з Коломойським. Я говорив Президентові, якого біса він як голова держави - він і Яценюк - сіли за стіл переговорів із бандитським олігархом. Це несолідно, це негідно президента великої країни, а Україна - велика країна! І дозволяти шантажувати не тільки себе, але й жителів країни, не можна", - додав також екс-губернатор.

Докладніше про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Михайло Саакашвілі: «У мене немає президентських амбіцій в Україні»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram