ГоловнаПолітика

Суд арештував газ нардепа Онищенка

Паливо, об'єму якого не зазначено, передано "Укргазвидобуванню".

Суд арештував газ нардепа Онищенка
Фото: runews.su

Солом'янський районний суд Києва наклав арешт на газ у підземних сховищах, який належить трьом компаніям нардепа-втікача Олександра Онищенка, і передав його державній компанії "Укргазвидобування" для подальшої реалізації.

Про це йдеться в ухвалі Апеляційного суду Києва від 31 жовтня, оприлюдненій в Єдиному державному реєстрі судових рішень, якою суд відмовив у знятті арешту за скаргою однієї з компаній Онищенка.

Сам арешт наклали ще 9 вересня, при цьому саму ухвалу про накладення арешту в держреєстрі не оприлюднено.

Арештовано газ Фірми "Хас", "Карпатнадраінвесту" і "Надра Геоцентру", видобутий у рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням".

Об'єму арештованого газу в ухвалі суду не вказано.

Нагадаємо, "Укргазвидобування" в судовому порядку розірвала всі наявні договори про спільну діяльність з компаніями Онищенка.

Під час розслідування НАБУ встановлено, що протягом січня 2013 - січня 2016 років компанії "Карпатнадраінвест", "Надра Геоцентр", "Хас", у яких були укладені договори про спільну діяльність з "Укргазвидобуванням", продавали видобутий газ за заниженою вартістю (по 2,64 тис. грн за тисячу кубометрів при ринковій вартості 7,06 тис. грн) на товарних біржах "Центр" і "Львівська універсальна". Покупцями виступали кілька пов'язаних ТОВ, які потім реалізовували його підприємствам реального сектору економіки вже за справжньою ціною з невеликою знижкою - 6,9 тис. грн.

Сума збитків, завданих державі, оцінюється в 3 млрд гривень (більш ніж 1,3 несплаченої ренти і понад 1,6 млрд гривень незаконних доходів від перепродажу газу через фіктивні підприємства).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram