ГоловнаПолітика

Путін доручив Аксьонову забезпечити газопостачання Генічеська з території Криму

Мешканці українського міста нібито попросили "главу" анексованого півострова про це. 

Путін доручив Аксьонову забезпечити газопостачання Генічеська з території Криму
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін доручив "голові Ради міністрів" анексованого Росією Криму Сергію Аксьонову забезпечити газопостачання Генічеська Херсонської області з території півострова.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

Згідно з повідомленням, Аксьонов доповів Путіну, що йому надійшло повідомлення від жителів Генічеська з проханням про постачання природного газу з території Криму до цього міста.

"При поставках минулого року утворилася заборгованість 18 млн рублів перед нашим ДУП "Чорноморнафтогаз". Заборгованість досі не погашена, однак оскільки ситуація критична, Володимире Володимировичу, просимо Вашого дозволу забезпечити ці поставки", - цитує прес-служба слова Аксьонова. 

Путін, і собі зазначив, що необхідно "налагодити фінансову дисципліну із сусідами, але допомогти потрібно".

"Допомогти потрібно, отож зробіть усе те саме, що й минулого року", - сказав Путін.

У розмові російський Президент також зазначив, що "Чорноморнафтогаз" закінчує роботи з підключення до магістральних газових трубопроводів Росії.

Нагадаємо, 2 січня в місті Генічеськ Херсонської області через похолодання впав тиск на комунальному газопроводі. У результаті 1800 абонентів багатоповерхових будинків і 400 абонентів приватного сектору Генічеська залишилися без газу.

4 січня навколо газопостачання Генічеська вибухнув скандал. Віце-прем'єр РФ Дмитро Козак заявив, що мер Генічеська "звернувся до російської сторони з проханням про постачання газу у зв'язку з холодами", і російський президент Володимир Путін розпорядився подати газ до міста з території Криму.

Мер Генічеська Олександр Тулупов у відповідь заявив, що із жодним проханнями до Путіна він не звертався.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram