ГоловнаПолітика

НАБУ залишилося незадоволеним сумою застави для колишнього заступника директора "Електроважмашу"

Підозрюваному призначили заставу 2 млн грн при збитках 37 млн грн.

НАБУ залишилося незадоволеним сумою застави для колишнього заступника директора "Електроважмашу"
Фото: runews.su

10 листопада Солом'янський районний суд Києва обрав екс-заступнику директора державного підприємства "Завод "Електроважмаш" запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 2 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

При цьому розмір збитків, завданих державному підприємству кримінальним правопорушенням, в якому підозрюють фігуранта справи, становить 37,2 млн грн.

"Сума застави, яку обрав суд, не відповідає обсягу заподіяної шкоди і, оскільки підозрюваний веде розкішний спосіб життя і має в розпорядженні чимало рухомого і нерухомого майна, не досягає мети застосування запобіжного заходу, визначеного Кримінальним процесуальним кодексом України (ч.1 ст.177). НАБУ сподівається, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура в межах своїх повноважень використовує всі надані законодавством можливості для апеляційного оскарження розміру застави та захисту інтересів держави", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 8 листопада в Харкові детективи НАБУ затримали екс-заступника директора зі стратегії та маркетингу "Електроважмашу". Ще одній особі (керівнику двох комерційних підприємств, задіяних в схемі заволодіння державними коштами) повідомлено про підозру.

Операція відбулася в межах кримінального провадження про продаж "Електроважмашем" електродвигуна за заниженою вартістю через підставні фірми-прокладки. Його реалізували фактично за собівартістю за 1,39 млн гривень, а потім перепродали реальному покупцеві в Казахстан за 3 млн доларів. Таким чином, підприємство недоотримало 37,2 млн гривень (угода проходила в 2014-2015 роках).

Завод "Електроважмаш" - один з найбільших заводів у Харкові, входить до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram