ГоловнаПолітика

НАЗК відмовилося перевіряти квартиру Заліщук

Матеріали стосовно квартири Лещенка вилучила Генпрокуратура.

НАЗК відмовилося перевіряти квартиру Заліщук
Светлана Залищук
Фото: Facebook/Олег Федонюк

Національне агентство з питань запобігання корупції відмовилося проводити перевірку законності придбання нардепом Світланою Заліщук квартири в Києві.

Про це йдеться у відповіді НАЗК на запит Українських Новин.

"Інформуємо, що Національним агентством не ведуться перевірки дотримання законодавства при купівлі квартири в Києві депутатом України Світланою Заліщук", - сказано в ній.

Агентство з посиланням на джерело також пише, що НАЗК призупинило перевірку стосовно квартири нардепа Сергія Лещенка через те, що Генеральна прокуратура вилучила матеріали справи.

"Генпрокуратура вилучила документи. Якщо вона не знайде криміналу, то надішлють нам матеріали продовжувати перевірку", - сказав він.

Напередодні Генпрокуратура почала розслідування стосовно квартири Лещенка на підставі заяви одного з нардепів.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро перевірило законність фінансових джерел придбання нардепом Світланою Заліщук квартири і не знайшло підстав для порушення кримінального провадження. Втім, матеріали перевірки були направлені в НАЗК для подальшої оцінки.

Перевірка НАБУ стосовно квартири Лещенка встановила ознаки адміністративних порушень, пов'язаних з корупцією. Однак бюро справу порушувати відмовилося, пославшись на те, що це не його компетенція, а матеріали перевірки направило в НАЗК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram