ГоловнаСвіт

Morgan Stanley оцінив імовірність скасування санкцій США проти Росії

За версією банку, антиросійські обмеження можуть зняти в перші два роки президентства Трампа.

Morgan Stanley оцінив імовірність скасування санкцій США проти Росії
Morgan Stanley
Фото: EPA/UPG

Банк Morgan Stanley оцінює ймовірність скасування санкцій США проти Росії після обрання Дональда Трампа президентом у 35%.

Дані отримало Bloomberg.

Обмеження можуть зняти в перші два роки президентства Трампа. Аналітики Morgan Stanley зазначають, що це може спричинити зняття обмежень Євросоюзом, оскільки європейському керівництву буде складно продовжувати політику санкцій проти Росії без підтримки США.

Раніше агентство Рейтер вказувало на стурбованість європейських політиків з приводу обрання Трампа президентом США. Із посиланням на кілька джерел у європейській дипломатії агентство повідомляло, що Євросоюз збирається продовжити санкції проти Росії ще на півроку і тому стурбований можливим потеплінням російсько-американських відносин.

Під час передвиборної кампанії Дональд Трамп обіцяв налагодити відносини з президентом РФ Володимиром Путіним і поліпшити відносини США з Росією.

Відносини між Росією і Заходом 2014 року погіршилися через ситуацію на сході України і насильницьку анексію Криму. Євросоюз і США наприкінці липня того самого року перейшли від точкових санкцій проти окремих фізосіб і компаній до заходів проти низки секторів економіки РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram