ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ звинуватила Росію в планах організувати в Україні дострокові парламентські вибори

Спецслужба має в своєму розпорядженні документи, які свідчать про план із дестабілізації ситуації в Україні в листопаді.

СБУ звинуватила Росію в планах організувати в Україні дострокові парламентські вибори

Російська Федерація готує провокації з метою організації дострокових парламентських виборів в Україні.

Про це заявив начальник департаменту СБУ Анатолій Дублик в ефірі телеканалу "112 Україна".

У спецслужбі заявили про наявність у них документів, що свідчать про план із дестабілізації ситуації в Україні в листопаді, яка має назву "Шатун". За даними відомства, цю інформацію підтверджує, зокрема, листування радника президента РФ Владислава Суркова.

"Операція включає проведення масових акцій протестів по Україні для дискредитації органів державної влади", - зазначив Дублик.

За даними СБУ, безпосереднє керівництво і реалізацію цього плану здійснює перший заступник Суркова Владислав Ардзимба, а контактує з приводу залучених в акціях протесту, як правило, наосліп або за певну фінансову нагороду - громадянин Вірменії Мартиросян.

"Спецслужбою зафіксовано окремі виїзди за межі України, а саме в РФ, організаторів цих акцій для отримання як фінансування, так і конкретних інструкцій і деталізації плану "Шатун"", - заявив Дублик.

За його словами, метою плану є внутрішня дестабілізація в країні.

"Це організація дострокових парламентських виборів у нашій державі з метою приведення до влади і посилення російських сил у новому парламенті винятково з перспективою ревізії європейського курсу і зміни зовнішнього політичного вектора нашої держави. Старт зазначених дій заплановано на 15 листопада всеукраїнською акцією протесту банківських вкладників. Надалі з 17 листопада основний акцент протестних акцій буде зміщуватися на питання підвищення тарифів. Протест повинен перерости в блокування урядових структур, розширення претензій і вимог до влади", - додав Дублик.

Нагадаємо, на початку року президент Петро Порошенко пообіцяв не допустити дострокових парламентських виборів. А спікер Верховної Ради Андрій Парубій вважає їх проведення небезпечним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram