ГоловнаСвіт

Польща відзначає 98-му річницю незалежності

Посольство України у Варшаві привітало Польщу з річницею незалежності. 

Польща відзначає 98-му річницю незалежності
День независимости в Польше (Архив)
Фото: EPA/UPG

Сьогодні Польща відзначає 98-му річницю незалежності.

Цього дня по всій країні пройдуть святкові заходи - ходи, концерти, виставки, спортивні заходи, повідомляє "Укрінформ".

"Європа нині переживає складні часи, пов'язані з масовою міграцією, військовими діями на Сході й Півдні, тероризмом, змінами, які порушують єдність Євросоюзу. Це доводить, як сильно нам потрібна єдність, єдність, незважаючи на розбіжність поглядів. Коли в Польщі є тріщини, то вона слабша, а коли об'єднана, то сильніша", - заявив у телезверненні до поляків з нагоди дня незалежності президент Польщі Анджей Дуда.

Він побажав полякам радісного святкування дня незалежності, яке, за його словами, стало можливим лише недавно, після століть поневолення.

У чергову річницю незалежності Польщі у Варшаві відбудуться близько 20-ти публічних зібрань, зокрема три великі маніфестації: "Марш незалежності", маніфестація Комітету захисту демократії і антифашистський марш.

Посольство України у Варшаві привітало Польщу з річницею незалежності країни вітальним зверненням посла Андрія Дещиці й підсвічуванням диппредставництва у біло-червоні кольори.

Рада регентів у Варшаві 11 листопада 1918 року передала військове керівництво на польських територіях до рук звільненого з ув'язнення в Німеччині польського політика Юзефа Пілсудського. Вважається, що цього дня Польща після більш як 120 років перерви знову здобула незалежність. Свято незалежності цього дня встановлено в 1937 році.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram