ГоловнаСвіт

Біля генконсульства Німеччини в Афганістані стався вибух

Відповідальність за напад на диппредставництво взяв на себе "Талібан".

Біля генконсульства Німеччини в Афганістані стався вибух
Солдаты НАТО на месте теракта
Фото: EPA/UPG

Біля будівлі Генерального консульства ФРН у місті Мазарі-Шаріф на півночі Афганістану в четвер, 10 листопада, прогримів потужний вибух. Бойовики підірвали замінований автомобіль, передає Німецька хвиля.

Вибух був такої сили, що було чути по всьому місту, повідомляють очевидці.

За даними медиків, загинули щонайменше дві людини, ще близько 50 отримали поранення.

У МЗС Німеччини створено кризовий штаб у зв'язку з подіями в Мазарі-Шаріфі. Німецька влада поки що не дає своїх оцінок загиблих і постраждалих у результаті атаки.

Представник НАТО повідомив агентству Reuters, що в нападі, судячи з усього, були задіяні дві машини. Будівлю дипмісії сильно зруйновано. Він також заявив, що охорону генконсульства забезпечують на цей момент сили альянсу, які паралельно готують евакуацію персоналу.

Радикальний ісламський рух "Талібан" узяв на себе відповідальність за напад на диппредставництво ФРН. У поширеній терористами заяві сказано, що ця акція є відплатою за недавнє бомбардування в провінції Кундуз.

Нагадаємо, наприкінці вересня повідомляли про вбивство трьох лідерів угруповання "Талібан" у Пакистані в результаті спільних авіаударів Афганістану і НАТО в районі Ламан, що в афганській провінції Пактіка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram