ГоловнаПолітика

Консул відвідав у колонії незаконно засуджених в РФ українців Костенка та Виговського

Скарг на протиправні дії з боку адміністрації колонії ув'язнені не висловлювали.

Консул відвідав у колонії незаконно засуджених в РФ українців Костенка та Виговського
Валентин Выговский
Фото: fakty.ua

Консульський представник посольства України в Росії 8-9 листопада зустрівся у виправній колонії в м. Кірово-Чепецьк Кіровської області РФ з незаконно засудженими в Росії громадянами України Олександром Костенком і Валентином Виговським.

Про це повідомляє департамент консульської служби МЗС України у фейбсуці.

Під час зустрічей консул перевірив умови утримання і стан співвітчизників. Українцям була надана належна консульсько-правова та матеріальна допомога.

"Скарг на упереджене ставлення або інші протиправні дії з боку адміністрації колонії ув'язнені не висловлювали", - сказано в повідомленні.

В департаменті консульської служби МЗС України наголошують, що будуть продовжувати і надалі вживати вичерпних заходів щодо відвідування інших громадян України, які незаконно засуджені і утримуються на території Російської Федерації.

Нагадаємо, Костенка заарештували в Криму 8 лютого 2015 року. За даними звинувачення, Костенко кинув камінь у співробітника кримського підрозділу "Беркут" 18 лютого 2014 року в Маріїнському парку біля будівлі парламенту України. Його засудили до 4 років позбавлення волі.

Киянин Виговський у 2015 році був затриманий в Криму на залізничному вокзалі в м. Сімферополь. З Криму його доставили в Лефортовське СІЗО у Москві. Потім російський суд засудив його до 11 років колонії "за шпигунство".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram