ГоловнаСвіт

У Bellingcat заявили, що знають, хто відправив на Донбас "Бук", який збив МН17

На цей момент експерти ще не можуть назвати точного імені людини, яка дала наказ збити літак.

Відповідальність за відправлення військової техніки, з якої згодом було збито Boeing-777 рейсу МН17 в небі над Донбасом, повністю лежить на командуванні збройних сил Росії.

З такою заявою виступив засновник проекту розслідувань Bellingcat Еліот Хіггінс в інтерв'ю виданню Deutsche Welle.

За словами Хіггінса, під час розслідування було встановлено, що саме керівництво ЗС РФ віддавало наказ на доставку ракетної установки "Бук" в Україну.

Проте на цей момент експерти ще не можуть назвати точного імені людини, яка віддала цей наказ.

Хіггінс пояснив, що у фахівців міжнародної слідчої групи є величезна кількість зібраної за цим фактом інформації, яка все-таки дозволить встановити, "хто зробив запит на пускову установку, куди прохання направили і хто дозволив цьому статися".

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів і 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

28 вересня слідчі Міжнародної слідчої групи (JIT) представили другий звіт про причини катастрофи Boeing на Донбасі 17 липня 2014 року. Головний висновок слідства полягає в тому, що "Бук", з якого збили літак, було доставлено з Росії, а після запуску його повернули на російську територію. Запуск ракети з "Бука" було здійснено в районі селища Первомайське, який контролювали бойовики "ДНР".

Як заявило наприкінці жовтня МЗС України, завершення розслідування щодо МН17 очікують навесні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram