ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії заблокують LinkedIn

У Роскомнагляді вважають, що LinkedIn порушує закон "Про персональні дані".

У Росії заблокують LinkedIn
Фото: MSPoweruser

Мосміськсуд визнав законним блокування соціальної мережі LinkedIn на території Росії у зв'язку з порушенням закону про локалізацію персональних даних.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс".

Раніше Таганський суд Москви ухвалив рішення заблокувати ресурс на вимогу Роскомнагляду. Соцмережа подавала апеляційну скаргу, але Мосміськсуд її не задовольнив.

У Роскомнагляді вважають, що LinkedIn порушує закон "Про персональні дані", оскільки не перенесла серверів у Росію, а також збирає і передає інформацію про громадян, які не є користувачами мережі, без їхньої згоди.

У LinkedIn Corporation вважають, що соцмережа не зобов'язана виконувати вимоги російського законодавства. "Користувачі фактично знаходяться віртуально за межами РФ і там подають свої персональні дані", - заявила представник відповідача. За словами представників компанії, вона не порушує прав своїх користувачів, оскільки вони добровільно надають свої персональні дані, погоджуючись з умовами їхнього використання.

Роскомнагляд заблокує LinkedIn відразу після отримання судового рішення, повідомив прес-секретар Роскомнагляду Вадим Ампелонський. Він припустив, що це може статися наступного тижня.

Соціальна мережа LinkedIn призначена для пошуку роботи і обміну діловими контактами. У ній зареєстровано понад 400 мільйонів осіб.

Як повідомляли в червні, Microsoft купує LinkedIn за $26,2 млрд. Угода буде завершена до кінця 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram