ГоловнаЕкономікаФінанси

Нацбанк вирішив випустити свій bitcoin у 2017 році

Така форма електронних грошей здешевить еквайринг і може стати альтернативною картковим платежам.

Нацбанк вирішив випустити свій bitcoin у 2017 році
Фото: EPA/UPG

Правління Національного банку схвалило та презентувало дорожню карту Cashless Economy, в якій уперше прописано плани з використання технології Blockchain в Україні.

Про це повідомив радник голови Державного агентства України з питань електронного уряду України Костянтин Ярмоленко в Фейсбуці.

"Одночасно з цим наше E-Government Агентство України готує просто таки фантастичні новини на тему пілотного переведення держреєстрів на блокчейн", - написав він.

Фото: facebook.com/konstantin.yarmolenko

Згідно з презентацією Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ, в четвертому кварталі 2017 року Нацбанк збирається стати емітентом електронних грошей на базі технології Blockchain у рамках проекту НСП "Простір".

Регулятор очікує, що така форма електронних грошей здешевить еквайринг і повинна стати альтернативою картковим платежам.

Нагадаємо, біткоіни - це віртуальна грошова одиниця, яка не має єдиного емісійного центру. Нові віртуальні монети з'являються в результаті спеціальних комп'ютерних обчислень. Алгоритм, за яким відбувається емісія, написаний так, що кількість віртуальних монет у результаті становитиме не більш ніж 21 млн штук, а випуск нових біткоінів завершиться приблизно до 2140 року.

У лютому 2014 року Національний банк застерігав українців від використання криптовалюти Bitcoin.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram