ГоловнаПолітика

Аваков пообіцяв закрити букмекерські контори

Міністр закликав легалізувати гральний бізнес.

Аваков пообіцяв закрити букмекерські контори
Фото: fk-rostselmash.ru

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що поліція закриє букмекерські контори.

У своєму фейсбуці він зазначив, що робота мереж МСЛ і "Патріот" незаконна у зв'язку з введеними Україною санкціями проти російських компаній.

Окрім того, Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС визнав, що компанії "Лото", "Мережа", "В Мережі", "Олімпійське лото", "Дрім лото", "Золотий тріумф", "Фаворит", "Фурор", "Спорт ліга" і низка інших працюють поза чинними законодавчими рамками.

"Усі точки цих операторів підлягають закриттю", - написав Аваков.

У лотерейних компаній Ощадбанку і "УНЛ" минув термін ліцензій, але вони мають перехідні листи від Мінфіну. Аваков зажадав, щоб ці компанії у двотижневий термін подали в органи поліції перелік пунктів своєї мережі - і власної, і тієї, що працює за договором, а паралельно - подали в Податкову адміністрацію інформацію стосовно обліку податків.

"Розчищення авгієвих стаєнь нами починається через два тижні - вже вкотре. Прохання всім легальним операторам підготувати дозвільні та податкові документи. Решті - закритися. Від гріха", - додав Аваков.

Разом з тим він закликав Верховну Раду ухвалити закон, який би врегулював діяльність грального бізнесу, щоб бюджет одержував податки.

Нагадаємо, напередодні поліція викрила двох операторів грального бізнесу, які відкрили на території Києва та області понад 30 букмекерських відділень та інтерактивних клубів.

У вересні СБУ повідомила про ліквідацію найбільшої в Україні букмекерської контори. Фотографії, опубліковані спецслужбою, очевидно вказували на "Фаворит", але він працює досі.

Букмекерські контори в Україні заборонені разом із казино та іншим гральним бізнесом з весни 2009 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram