ГоловнаСуспільствоВійна

Військові почали новий відлік семи днів тиші біля Станиці Луганської

Уночі було зафіксовано новий обстріл.

Військові почали новий відлік семи днів тиші біля Станиці Луганської
Станица Луганская
Фото: EPA/UPG

У ніч на четвер бойовики знову обстріляли Станицю Луганську. У зв'язку з цим Збройні Сили України відклали відведення сил і засобів на цій ділянці, почавши новий відлік семи днів тиші.

"З 1:15 до 1:35 знову відбувся обстріл з автоматичного гранатомета. Відповідно, відлік ми починаємо від сьогодні - знову сім діб", - сказав на брифінгу керівник української сторони в Спільному центрі контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін генерал-майор Борис Кременецький.

Він нагадав, що бойовики вкотре зірвали виведення військ. За його словами, з 25 жовтня по 1 листопада був шестиденний період тиші, проте на сьомий день бойовики застосували стволовий гранатомет, і відлік почався заново.

Кременецький вважає, що супротивникові невигідне відведення сил і засобів.

"Якщо поглянути на місцевість, ми знаємо, що там гора князя Ігоря, там дуже зручні позиції для контролю ситуації і для обстрілів Збройних Сил України. Тому, на нашу думку, з тактичного погляду тієї сторони зовсім невигідно йти звідти. Тому створюють такі провокаційні моменти, щоб відтягнути розведення сил і засобів".

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування - біля Петровського, Золотого і Станиці Луганської. Відведення відбулося лише в районах перших двох населених пунктів. Біля Станиці Луганської розведення сил відклали, пославшись на обстріли.

Передбачали, що успіх розведення сил на трьох ділянках дозволив би застосовувати цю практику в інших точках конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram