ГоловнаПолітика

ФСБ заявила, що затримала у Севастополі українських диверсантів (оновлено)

Міноборони України нібито готувало атаки на військові об'єкти.

ФСБ заявила, що затримала у Севастополі українських диверсантів (оновлено)
Фото: rg.ru

Федеральна служба безпеки Росії заявила про затримання в Севастополі "диверсійно-терористичної групи" Міноборони України.

"Федеральною службою безпеки 9 листопада в місті Севастополі затримано членів диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України, які планували вчинення диверсійних акцій на об'єктах військової інфраструктури та життєзабезпечення півострова Крим", - йдеться в повідомленні ФСБ.

У затриманих нібито вилучили вибухові пристрої великої потужності, зброю і боєприпаси, засоби спецзв'язку, а також карти-схеми об'єктів передбачуваних диверсій.

Оновлення 10:43. Російський "Интерфакс" з посиланням на джерело пише, що в Севастополі затримано трьох громадян України. Вони нібито визнали свою провину. Стверджують, що затримані готували "диверсії на електростанціях, станціях очистки води, а також газорозподільчих мережах Криму".

Оновлення 11:30. Російське видання ФАН з посиланням на джерело вказує імена затриманих: Бессарабов Олексій Євгенович, Штибліков Дмитро Анатолійович, Дудко Володимир Михайлович.

Оновлення 13:55. Усіх затриманих заарештував підконтрольний Росії Ленінський районний суд Севастополя.

Вони перебувають в одному з підконтрольних Росії судів Севастополя.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ Росії заявило про затримання "українських диверсантів", які нібито готували теракти в Криму. Влада України заперечує звинувачення і називає подію провокацією російських спецслужб.

Одним з "організаторів" у ФСБ оголосили українця, жителя Запорізької області Євгена Панова. Згодом стали відомі імена ще двох затриманих - це виконроб із Євпаторії Андрій Захтей і Редван Сулейманов, якого затримали за три тижні до заяви ФСБ про теракти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram