ГоловнаПолітика

Україна зажадала не відкладати рішення про введення безвізового режиму

МЗС перейшло до недипломатичної мови.

Україна зажадала не відкладати рішення про введення безвізового режиму
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

Подальше відкладання рішення ЄС про введення безвізового режиму для громадян України є неприйнятним, заявила заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль під час зустрічі з головою представництва ЄС в Україні Г'юго Мінгареллі в середу.

Було зазначено, що Україна виконала всі критерії Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, що підтверджено звітом Європейської комісії від 18 грудня 2015 р. Зокрема, було створено антикорупційні органи, впроваджено систему е-декларування.

"У зв'язку із цим Україна розраховує, що інституції та держави-члени ЄС докладуть додаткових зусиль для схвалення законодавчої пропозиції про надання українським громадянам права на короткострокові безвізові поїздки в країни ЄС вже найближчим часом, безвідносно до процесу узгодження всередині ЄС механізму тимчасового призупинення безвізового режиму", - сказано в повідомленні на сайті МЗС України.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявляв, що, домагаючись отримання безвізового режиму, Україна виконала всі 144 вимоги Європейського Союзу. Він висловив надію, що ЄС скасує візи для українців до Саміту Україна-ЄС у Брюсселі 24 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram