ГоловнаПолітика

НАЗК презентувало порядок перевірки задекларованого чиновниками майна

Рівень життя декларантів перевірять на відповідність е-деклараціям.

НАЗК презентувало порядок перевірки задекларованого чиновниками майна

Національне агентство з питань запобігання корупції презентувало проект "Порядку здійснення моніторингу способу життя особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування".

"Це алгоритм дій для встановлення відповідності рівня життя суб'єктів декларування та членів їхніх сімей отриманим ними доходів і майна", - повідомляють на сайті НАЗК.

В обговоренні проекту також узяли участь представники ГПУ, НАБУ, ДФС, ПРООН в Україні, міністерств юстиції, регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, фінансів, Нацагентства з питань держслужби, громадськості та ЗМІ.

За результатами обговорення доопрацьований проект порядку буде відправлено на державну реєстрацію до Міністерства юстиції.

Проект порядку розроблений НАЗК спільно з експертами ПРООН. За результатами першого етапу е-декларування уповноважені особи НАЗК повинні перевірити понад 105 тис. е-декларацій за 2015 рік суб'єктів декларування, які займають відповідальне й особливо відповідальне становище.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram