ГоловнаЕкономікаБізнес

Гройсман пообіцяв не допустити зриву вчорашнього тендера "Укртрансгазу", - голова Сумської ОДА

Прем'єр "розуміє непросту ситуацію на машинобудівних підприємствах Сумської області".

Гройсман пообіцяв не допустити зриву вчорашнього тендера "Укртрансгазу", - голова Сумської ОДА
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв не допустити порушення закону і сприяти утвердженню результатів тендера на реконструкцію компресорних станцій "Ананьїв" і "Задніпровська". Про це у фейсбуці повідомив голова Сумської ОДА Микола Клочко.

За його словами, деякі народні депутати намагаються скасувати результати тендера "Укртрансгазу", в якому перемогло Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання.

"Учора стало відомо, що, посилаючись на депутатське звернення від одного з нардепів Сумщини, певні ділки будуть намагатися перешкодити затвердженню результатів державних закупівель. Довелося виходити з відпустки, ввечері зібрав нараду і вночі вирушив до столиці. Перед засіданням Кабміну вдалося переговорити з прем'єр-міністром України Володимиром Борисовичем Гройсманом. Він запевнив, що не допустить порушення закону і розуміє непросту ситуацію на машинобудівних підприємствах Сумської області", - повідомив Клочко.

Загалом, зазначив голова облдержадміністрації, ВАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання" прогнозовано виграло відкриті торги на реконструкцію компресорних станцій "Ананьїв" і "Задніпровська" через систему "Прозорро".

Як повідомляли, українська компанія "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання" перемогла в аукціонах, проведених за допомогою "Прозорро", на реконструкцію двох компресорних станцій "Укртрансгазу" - "Задніпровська" і "Ананьїв". Загальна сума контрактів української компанії становить понад 2,7 млрд грн. Значну частину робіт (виробництво турбін) буде виконано на ДП "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря" - "Машпроект", яке входить у концерн "Укроборонпром".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram