ГоловнаСвіт

Російські кораблі завдадуть ракетно-бомбові удари по Алеппо, - ЗМІ

Планується застосування новітніх зразків озброєння, у тому числі крилатих ракет "Калібр".

Російські кораблі завдадуть ракетно-бомбові удари по Алеппо, - ЗМІ
Авианосец "Адмирал Кузнецов"
Фото: krasvozduh.ru

Літаки важкого авіаносного крейсера "Адмірал Кузнєцов" і кораблі Військово-морського флоту РФ, які перебувають в Середземному морі, готуються в найближчі години нанести удари по бойовиках на далеких підступах до Алеппо. Про це у вівторок, 8 листопада, повідомляє Німецька хвиля з посиланням на російські ЗМІ.

"Палубна авіація крейсера "Адмірал Кузнєцов" і бойові кораблі ВМФ РФ, оснащені високоточною зброєю, готуються в найближчі години нанести удари по бойовиках в околицях Алеппо. Удари будуть нанесені на дальніх підступах до міста", - цитує "Інтерфакс" слова неназваного представника військового відомства РФ. "Спроби прориву бойовиків в Алеппо ззовні безглузді", - підкреслив він.

У свою чергу "Газета.Ру" зазначає з посиланням на джерело в Міноборони, що під час масштабних ракетно-авіаційних ударів планується застосування новітніх зразків озброєння, у тому числі крилатих ракет "Калібр", які добре зарекомендували себе. Які саме кораблі застосують зброю, співрозмовник не уточнив.

При цьому стверджується, що удари з використанням крилатих ракет і палубної авіації не будуть наноситися по житлових кварталах Алеппо.

15 жовтня корабельна авіаносна група Північного флоту почала похід в район Середземного моря. У складі групи важкий авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов", важкий атомний ракетний крейсер "Петро Великий", великі протичовнові кораблі "Сєвєроморськ" і "Віце-адмірал Кулаков", а також кораблі забезпечення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram