ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" розширила пропускну здатність залізниці в Маріуполь

Вузька ділянка тепер може пропускати 23 пари вантажних поїздів на добу і 4 пасажирські.

"Укрзалізниця" розширила пропускну здатність залізниці в Маріуполь
Фото: Войцех Балчун / facebook.com

"Укрзалізниця" завершила реконструкцію залізничного перегону Комиш-Зоря - Волноваха, який веде до Маріуполя, розширивши його пропускну здатність до 23 пар вантажних поїздів на добу і 4 пасажирських.

Про це повідомив голова правління УЗ Войцех Бальчун у фейсбуці.

Вартість робіт склала 66 млн гривень.

"Щонайменше робота меткомбінатів і порту тепер повинна бути забезпечена. Адже наші дії, не в останню чергу, були пов'язані саме з бажанням підтримати металургів. Розуміли, що цей перегін є ключовим для перевезення вантажів і пасажирів на Маріуполь, визначальним фактором для всього регіону", - написав Бальчун.

Розширення цієї ділянки наполегливо вимагали маріупольські металургійні комбінати. Наприклад, гендиректор ММК говорив, що наявна пропускна здатність перегону Комиш-Зоря - Волноваха не дозволяє забезпечити повне завантаження доменного виробництва коксом і залізорудною сировиною.

Через гостру нестачу сировини на маріупольських меткомбінатах чотири з восьми доменних печей влітку працювали на тихому ходу.

Генеральний директор комбінату "Азовсталь" Енвер Цкітішвілі зазначив, що після розширення пропускної здатності перегону комбінат зможе збільшити виробництво чавуну також на 1,5 млн тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram