ГоловнаЕкономікаБізнес

Сосницький залишається діючим головою профспілки ДП "Укрспирт"

На підприємстві тривають судові розгляди за цю посаду.

Сосницький залишається діючим головою профспілки ДП "Укрспирт"
Одно из предприятий "Укрспирта"
Фото: 112.ua

Профспілкова організація держпідприємства "Укрспирт" у судовому порядку захищає діючого голову профспілки Віталія Сосницького від спроб усунути його з посади, повідомляють "Українські новини" з посиланням на профспілку "Укрспирту".

Профспілка вже заявляла про спроби керівництва ДП "Укрспирт" в особі Олега Дрожжина перешкоджати профспілковій діяльності.

Сосницького обрали головою профспілки ДП "Укрспирт" у квітні 2016 року. Тоді за нього віддали свої голоси 82 делегати, за його конкурента Романа Сметанюка - 9. Після того Сметанюк кілька разів намагався через суд поставити під сумнів легітимність цієї конференції. Суд уже відмовляв йому в таких позовах.

Чергова спроба була восени - Сметанюк подав ще один позов про нелегітимність профспілкової конференції, на якій він програв Сосницькому. Дергачівський районний суд Харківської області без участі в процесі Сосницького ухвалив рішення на користь Сметанюка.

Втім, це рішення не набуло чинності, оскільки профспілка "Укрспирту" звернулася до суду з вимогою скасувати заочне рішення суду. У національну поліцію Києва було передано заяву про злочин, оскільки, як стверджують, підпис Сосницького на запрошенні до суду виявився підробленим.

"Як нам стало відомо, 30 вересня 2016 року Дергачівським районним судом було прийнято заочно рішення за позовом Романа Сметанюка до профспілки ДП "Укрспирт" і профспілки працівників АПК України. Нагадаю, що два місяці тому організація вже закривала позов Сметанюка про нелегітимність проведеної конференції. Цього разу суд був введений в оману, оскільки в суд було надано підроблені документи. Наші юристи виявили підробку мого підпису в повістці до суду, яку ніхто не отримував. Ця підробка документів стане предметом вельми неприємного розслідування для тих, хто її зробив", - розповів Віталій Сосницький.

3 листопада відбулося чергове засідання Дергачівського районного суду з цього питання. Сметанюк до суду не приїхав, а його юрист намагався затягнути справу, подаючи клопотання. Однак суддя Дергачівського районного суду не підтримала клопотання Сметанюка.

"Ці нескінченні клопотання, які сьогодні подавав захисник Романа Сметанюка - це спроба затягнути час. Усі вони є безпідставними і мають виключно "буквоїдський" характер. Як юрист я бачу в цьому зловживання правами", - розповів представник профспілки "Укрспирту" Ігор Караваєв.

Наступне засідання суду відбудеться в середині листопада. Представники профспілки вважають, що це затягування справи є спробою заблокувати роботу профспілок з боку нинішнього керівництва ДП "Укрспирт". Профспілки вже звернулися до прем'єр-міністра Гройсмана з проханням втрутитися в справи "Укрспирту" і "запобігти системній кризі в галузі". Основні вимоги профспілок - припинити незаконні звільнення в ДП "Укрспирт" і надати трудовим колективам право участі в приватизації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram