ГоловнаСуспільствоЖиття

На Яворівському полігоні розпочалися навчання десантників "Кленова арка"

У навчаннях задіяні понад 200 українських, польських, литовських і канадських військовослужбовців

На Яворівському полігоні розпочалися навчання десантників "Кленова арка"
Фото: mil.gov.ua

У понеділок на Яворівському полігоні у Львівській області розпочалися багатонаціональні командно-штабні навчання "Кленова арка-2016".

Про це повідомляють на сайті Міноборони.

У навчаннях задіяні понад 200 українських, польських, литовських і канадських військовослужбовців.

ЗСУ представляють бійці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ВДВ Сухопутних військ ЗСУ, більшість з яких мають досвід участі в бойових діях у зоні АТО.

"Багатонаціональні навчання "Кленова арка-2016" сприяють поглибленню співпраці і зміцненню відносин у військовій сфері між Україною, Польщею та Литвою. Українські військовослужбовці отримали цінний досвід бойових дій і готові ним поділитися з нашими військовими партнерами. Упевнений, що спільні зусилля будуть ефективними й успішними", - зазначив керівник навчань з української сторони підполковник Ігор Скибюк.

Фото: mil.gov.ua

До маневрів залучено особовий склад управління литовсько-польсько-української бригади (ЛитПолУкрбриг) під командуванням заступника командира полковника Володимира Юданова. А головними інструкторами і посередниками виступають досвідчені офіцери Збройних сил Канади.

Фото: mil.gov.ua

Навчання триватимуть близько двох тижнів.

Нагадаємо, раніше інженерні війська ЗСУ в рамках командно-штабних навчань "Рубіж-2016" відпрацювали наведення понтонно-мостової переправи через Дніпро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram