ГоловнаПолітика

Саакашвілі подав у відставку

Голова Одеської ОДА заявив, що йому набридли невиконані обіцянки Порошенка.

Саакашвілі подав у відставку
Фото: EPA/UPG

Голова Одеської обласної адміністрації Михайло Саакашвілі подав у відставку.

Він заявив, що його ніколи не обманювали стільки, скільки в Україні, і що йому набридли невиконані обіцянки президента Петра Порошенка.

"Кілька днів тому закрився центр обслуговування громадян, який Порошенко відкривав урочисто перед місцевими виборами. Він тоді сказав, що реформи незворотні. Потім з подачі членів його ж фракції було затверджено нові норми, які не дозволили цьому центру працювати. Я звернувся із закликом до президента не підписувати цей закон. Після цього він його підписав, і центр закрився", - заявив Саакашвілі.

Останньою краплею для нього, заявив Саакашвілі, стали електронні декларації з величезними сумами грошей.

"Ми бачимо, що сили регресу атакують усе прогресивне. Ми бачимо, що всі нові починання вбивають під корінь. І все це відбувається на очах всієї України. Коли мені доводиться, як якомусь монгольському хану, ставити намети на сміх всьому світу на дорогах і вибивати жалюгідні копійки на ці дороги, що не ремонтувалися десятиліттями, тоді як вони публікують декларації, де більше грошей, аніж знадобилося би на всі дороги в цій та інших областях. Це не робота. Мені це дуже набридло, і я дуже втомився", - сказав губернатор.

"У цій ситуації я вирішив подати у відставку і почати новий етап боротьби. У мене не опустяться руки", - заявив він.

Саакашвілі заявив, що нинішня влада мало чим відрізняється від попередньої.

"Яка різниця українцям, хто буде до них байдуже ставитися - Порошенко чи Янукович. Яка різниця українцям, хто їх буде грабувати - Єнакіївський чи Кононенко. Яка різниця українцям, хто буде собі все привласнювати - якийсь Ковальчук чи Клюєв. Яка різниця одеситам, якщо Гончаренко, Пресман, Ківалов, як грабували, так і грабують при новій адміністрації", - заявив він.

"Коли ми говорили, що будемо все змінювати, президент Порошенко говорив, що йому заважав Яценюк. Ми створили рух за очищення і допомогли йому позбутися Яценюка. І чим це закінчилося? Склад Яценюка був трохи посунутий складом президента, і в цих самих схемах як грабували, так і грабують. Ба більше, Аваков і Насиров - стовпи корупції - залишилися на своїх місцях", - заявив Саакашвілі.

Голова Одеської ОДА заявив, що в нього не було реальної влади в регіоні, оскільки її здали "корупціонерам і ворогам України".

"Президент особисто підтримує два клани. Це клан бандитський, кримінальний, з убивць 1990-х - Труханова. І це ізмаїльський клан Урбанського. Всю владу в області віддали цим двом і їхнім союзникам-сепаратистам - Антона Кіссе", - сказав Саакашвілі.

Нагадаємо, раніше в понеділок у відставку подав соратник Саакашвілі, голова поліції Одеської області Гіоргі Лорткіпанідзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram