ГоловнаСвіт

Молдова й Україна почали переговори про маршрути виведення військ РФ із Придністров'я

"Далі ми маємо намір звернутися до міжнародних організацій, щоб вони вплинули на керівництво РФ". 

Молдова й Україна почали переговори про маршрути виведення військ РФ із Придністров'я
Фото: mil.gov.ua

Міністр оборони Молдови Анатолій Шаралу заявив про готовність України надати "зелений коридор" для виведення російських військ із Придністров'я.

Як повідомляє видання deschide.md, близько місяця тому Шаралу запропонував міністру оборони України Степану Полтораку подумати про таку можливість, і цими вихідними в Одесі обговорювали деталі.

"Разом з українським колегою, ми обговорили питання створення спеціального коридору, для російських військових, які перебувають у придністровському регіоні, а також для боєприпасів, що зберігаються в селі Кобасна. Молдовське військове відомство, було офіційно поінформоване про те, що Українська сторона готова надати спеціальний коридор для виведення російських військ і озброєння", - заявив Шаралу.

За його словами, військові експерти тепер будуть обговорювати питання технічного характеру, такі як маршрути проїзду по Україні.

"До кінця цього року, ми сподіваємося провести ще одну офіційну зустріч, для того щоб завершити обговорення і визначитися з етапами, згідно з якими, буде проведена операція з вивезення озброєнь і евакуації військ РФ із придністровської території Республіки Молдова. Надалі ми маємо намір звернутися в міжнародні організації, для того щоб вони вплинули на керівництво РФ, і посприяли початку зазначеного процесу евакуації. З нашого боку, для цього будуть надані всі види допомоги та шляхи для транспортування: наземний, повітряний, морський", - сказав Шаралу.

На цей час російське угруповання на території Молдови має контингент з 1200 військових. Виводити їх Росія наразі не планує.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram