ГоловнаСуспільствоОсвіта

Студенти університету Драгоманова заблокували одну з будівель вишу

Студенти протестують проти відкриття меблевого магазину в стінах університету 

Студенти університету Драгоманова заблокували одну з будівель вишу
Фото: google.com.ua/maps

Студенти Національного педагогічного університету імені Драгоманова другий день перебувають у приміщенні університету на вулиці Бульварно-Кудрявській, 49, вимагаючи від адміністрації ВНЗ не допустити відкриття меблевого магазину в стінах університету. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомляє голова студентської ради НПУ Лев Левицький.

У приміщенні, яке перебуває на балансі університету, раніше був магазин люстр, але потім він закрився.

"Висувалася багато ідей різними університетськими чиновниками про те, як слід організувати вільні 400 квадратів: апартаменти для прийому делегацій, зали відпочинку професорів, бібліотека для академіків, до останнього тижня на вхідних дверях красувався напис "Науково-дослідний центр"... Почали думати, щоб політологів чи філософів трохи розселити в тих приміщеннях, додавши тим самим солідну площу до наявних аудиторних фондів. Що ж там все-таки буде? Магазин меблів. Навіщо? Саме для того, щоб заробити для університету все нові борги за оренду, як це було з рестораном "Старе місто" і за комунальні послуги, як це сталося з різними ідальнями", - пише Левицький.

4 листопада на перемови зі студентами прийшли три проректори університету і керівник департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки. Студенти також повідомили про те, що до діалогу в телефонному режимі долучився ректор, Віктор Андрущенко.

"У ході дискусії представники адміністрації перейшли від тактики залякування "відповідальністю" перед законом/поліцією до вмовлянь і задобрювання. Спочатку проректор Шульга пообіцяла скликати і провести терміновий ректорат у понеділок, щоб вислухати нас, потім пообіцяла розірвати домовленості з орендарями. Ректор телефоном переконував, що меблевого магазину не буде, а потім і зовсім пообіцяв повернутися з відпустки, щоб у понеділок особисто підписати відповідні розпорядження. Від них одна єдина вимога - звільнити приміщення", - повідомив Лев Левицький. 

Представники адміністрації надали студентам гарантійні зобов'язання з обіцянкою розірвати договір оренди нерухомого майна на першому поверсі навчального корпусу, провести зустріч о 10.00 7 листопада з метою обговорити подальше використання приміщення, надати договори оренди на території всіх корпусів університету та гуртожитків із 2010 року з усіма супровідними фінансовими документами, надати письмові пояснення всіх співробітників університету, які були причетні до підписання договору оренди приміщення на вулиці Бульварно-Кудрявська, 49.

Незважаючи на наявні гарантійні зобов'язання, студенти протест не припиняють, заявивши про плани ночувати в приміщенні. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram