ГоловнаСуспільствоПодії

У Черкасах активісти штурмом захопили приміщення облполіції

Активісти намагаються перешкодити призначенню начальником обласної поліції Валерія Лютого.

У Черкасах активісти штурмом захопили приміщення облполіції
Фото: girnyk.com.ua

У Черкасах в п'ятницю близько 70 активістів "Азову", "Автомайдану" і "Самооборони" штурмом прорвалися в приміщення обласної поліції. Їх не змогли стримати кілька поліцейських кордонів, які вишикувалися перед дверима, повідомляє 5 канал з посиланням на місцеве видання "Дзвін".

Активісти намагаються перешкодити призначенню начальником обласної поліції Валерія Лютого.

Повідомляється, що ввечері в актовій залі зібралося кілька десятків офіцерів, які чекають представлення нового начальника.

Час представлення Лютого всіляко приховували від широкого загалуі, проте активістам вдалося про це дізнатися.

Як повідомляють в "Автомайдані", міністр МВС Арсен Аваков на вимогу народних депутатів призупинив скандальне призначення.

Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе пообіцяла відреагувати на ситуацію з призначенням нового глави ГУ НПУ в Черкаській області, взявши до уваги думку громадськості.

"Ми будемо радитися з усіма, в тому числі, з громадськістю. І приймемо рішення", - сказала Деканоідзе у коментарі ZN.UA увечері в п'ятницю, 4 листопада. На уточнювальне запитання про позицію міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голова НПУ відповіла, що консультації з ним також будуть проведені.

Валерія Лютого звинувачують у тому, що він у свій час був радником мера Харкова Геннадія Кернеса, а до недавнього часу очолював поліцію Кривого Рогу, де його звинувачували в "кришуванні" фальсифікацій виборів і побитті помічника народного депутата Єгора Соболєва.

Представники громадських організацій та політсил, а також місцеві депутати звертають увагу керівництва МВС і Нацполіції на те, що за результатами атестації Лютий був рекомендований на пониження в посаді через низькі бали, отримані при тестуванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram